The Lifestyle van Etiquette Amsterdam

  • 18 March 2014 |

In this article called The Lifestyle van Etiquette Amsterdam we interview the founders of one of the most interesting new sneakers brands out there right now. 

Namen: Robin Engelen/ Patrick van der Woude/ Nick van der Pijl
Leeftijd: 24/26/24
Woonplaats:
Amsterdam
Beroep: Oprichters Etiquette Amsterdam

Sterkste punt: Energiek en ambitieus.   
Zwakste pint:
Verwaand

Hoe is het allemaal begonnen: We hebben altijd de ambitie gehad om ons eigen bedrijf te beginnen. Een paar jaar geleden ontmoette we elkaar tijdens het werk bij Tip de Bruin in Amsterdam. De meeste bezoekers van die winkel kochten schoenen en kleding die in onze optiek veel te duur waren. Nick kwam daarom met het idee om een eigen label te beginnen. Een label met high-end en strakke producten. We vonden een kleine fabriek die in ons idee geloofde en niet veel later arriveerden de eerste samples. Vanaf dat moment hadden we het idee dat we echt ons eigen merk moesten starten. We verzamelden al ons spaargeld en begonnen met schetsen. De eerste order van 36 schoenen was een groot succes. De schoenen werden binnen no-time verkocht onder onze vrienden en vanaf dat moment was Etiquette Amsterdam een feit.

Hoe gaat het nu: Momenteel gaat het erg goed en vooral snel. We hebben alle drie dezelfde visie voor Etiquette, waardoor de samenwerking erg soepel loopt. We zijn begonnen met één enkel model in verschillende kleuren en nu zijn we bezig een complete collectie te maken. Natuurlijk lopen we nog wel tegen problemen aan, maar over het algemeen gaat het erg goed. Onze drijfveer is ook wel dat Etiquette door een hele gevarieerde groep mensen opgepikt wordt.

Hoe ziet de toekomst eruit: We hebben geen idee hoe onze toekomst eruit ziet. Als we terug kijken dan gaat niets zoals we in eerste instantie dachten. Dat is natuurlijk goed. Maar als we dan toch een gok moeten wagen hopen we dat Etiquette Amsterdam zal uitgroeien tot een internationaal high-end label. Met deze ambitie werken we hard aan Etiquette.

Favoriete sport: Hardlopen.
Favoriete game:
We spelen geen games.
Favoriete commercial: Old Spice The Man Your Man Could Smell Like
Favoriete muziek:
Elektronische muziek.
Favoriete artiest:
Soul Clap, Wolf + Lamb.
Favoriete restaurant: Loetje Amsterdam.
Favoriete hotel:
Michel Berger Berlin.  
Favoriete club/bar:
Panaroma Bar Berlin.
Favoriete gadget: Vintage Zippos.
Favoriete kledingmerk:
Niet echt 1 merk in het speciaal We vinden het Nederalandse merk Avelon erg tof vanwege het technische ontwerp. Aan de andere kant vinden we de strakke stijl van merken als Norse Project, A.P.C. en Bleu de Paname ook erg fijn.

Anders nog iets:  Volg ons!

About